čtvrtek, srpna 24, 2006

6. den – Cardrona

Lyzarske stredisko CARDRONA lezi mezi Queenstown a Wanaka (34km). Cardrona je nazev hory s vrcholem v 2 059 metrech a vlekem se dostanete rovnou az na vrchol hory. Najdete tu 23 sjezdovek na rozloze 320 ha a nejdelsi je dlouha 3.6 km. 3 lanovky a 3 vleky za hodinu vyveze nahoru 7 800 lidi. Je to takove rodine stredisko.

Kdyz jsme dorazili, byla tak silena zima ze jsme hned museli pouzit nemrznouci smes znacky JIM BEAM a statecne vyrazili na kopec. Na kopci se zapli do snowbordu a show mohla zacit.

Vzhledem k tomu ze dneska je paty den lyzovani, uz jsme docela unaveni, ale tak nas to zacalo bavit, ze jsme vydrzeli az uplne do konce nez vypnuli vleky. Byla to sranda a nakonec jsme vsichni byli skoro prebornici. Utahani jsme udelali par skupinovych fotek a vraceli se dom.

Meli jsme naplanovano se stavit v Dear Park, kde se tocil Pan Prstenu. Z vypraveni Mirky a Petra kteri tam byli vcera jsme vedeli co nas ceka. Hned jak jsme vjeli do parku uz se sebehla veskera havet, nebo spise zver a uz by si klidne nastoupili I k nam do auta. Lamy, srny, jeleni, kozi, ovce…….. Lama nam strkala hlavu okynkem dovnitr, bylo to docela strasidelne, no….. ne strasidelne ale kdyz tak stojite vedle ty lamy, vzhledem k tomu jak je velika nahani to docela hruzu a to zvire se zda ze bude asi umet pekne tvrde nakopnout, mozna I kousnout nebo Buh vi co jeste. I presto ze tito jsou ochoceni a uzete je krmit, ja se priznam je jsem byla srab. Taky jsme tam videli Buvoli a Jaky. Z parku je uzasny vyhled na Queenstown, jezera a okolni hory.

Po navratu z parku jsme vratili nasi lyzarskou a snowboardovou vybavu. Pekne podekovali sikovnemu mladenci za pultem, byl moc prijemnej a co prace s nami mel…..
Tak uzasny pobyt v Queenstownu by se mel ukoncit necim specialnim. Ja, Erika, Premek a Peter jsme si vybrali zakonceni vybornou veceri v Lone star restauraci a pak jsme potkali zbytek ucastniku zajezdu v baru….., kterej byl uuuplne prazdnej a my si dali jeden drink a ubyrali se dom spat, protoze zitra nas ceka perny den.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home

  • TASMANIA
  • JIHOVYCHODNI ASIE
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
  • ODKAZ NA FOTKY
  • A JESTE TROSKU VIC FOTEK