pondělí, srpna 21, 2006

3. den - Treble Cone

No....nejak se nam nepodarilo se vsem dostavit na cas na 7am.....Kdyz jsme se vsak vsichni stastne shledali vyrazili jsme smer WANAKA, ktera je od Queenstown asi 70km a dale odtamtud je to uz jen 20km do TREBLE CONE. TREBLE CONE je nejvetsi lyzarske stredisko na jiznim ostrove s rozlohou 550 ha. Nejvyssi bod je v 2 088 metrech a lanovkou se dostanete do 1 958 metru. Nejdelsi sjezdovka se jmenem "Triple Treat" je dlouha 3.5 km. Coz je docela slusny ;o).
Z Treble Cone je krasny vyhled na jezero Wanaka.

Vsichni jsme se shodli, ze na Treble Cone je nejlepsi lyzovacka.

Na lanovce jsme s Premkem jeli s jednim lyzarem ktery nam prozradil ze dole u vleku si muzeme vyzkouset ruzne typy lyzi, (pred tim nez si je koupime) my samozrajme jsme kupovat nechteli, ale vyzkouset tak to jsem chteli. Ukazal nam super dlouhou sjezdovku a dole pod kopcem jsme zacli vybirat „naradicko”.

Tak to byla parada. Docela o necem jinem. Dvakrat jsme se svezli a protoze chlapec co se tam o to staral nebyl zrovna nejprijemnejsi tak jsme zpatky skocili do svech lyzi a jen zasnene vzpominali ;o))

Ja jsem si tu vyzkousela double cerny to bylo trosku adrenalinu. Nejsilnejsi zazitek kdy se me dost roztrasly kolona pro me byl, kdyz jsem omylem zajela na skalu, ktera byla umistena prave uprostred mezi double cernyma, z ktere tam nekteri silenci dokonce skakali. Vypadalo to dost hrozive a ja, ac rozumu dost nekdy mi chybi, nemyslim si ze bych ho stratila uplne a chtela si tohle skocit...........

Tak ja jako frajerka jedu a jedu a.... najednou se mi ta cesta nejak nezdala, tak zastavim..... A jak tam tak stojim a lyzari z odlisnymi nazory na moji situaci na me z lanovky pokrikuji: „ dal uz nejezdi tam je skala”....”musis nahoru”, ...... z toho jsem pochopila v kterem miste to vlastne ted stojim. Nasli se i jini „snezenky a machri”, kteri oponovali tomuto zdravemu nazoru podstrkujic svuj nezdravy: ”Neposlouchej je, to jsou srabi, jed doluuuu....” a povzbuzovali me k statecnemu dokonceni moji stavajici trasy.

Snih tam byl docela hlubokej a dostat se o par metru nahoru bylo vysilujici. Pokusila jsem se o sundani lyzi, to vsak v dane situaci se zdalo zcela neproveditelne......Potim se a slapu v hlubokem snehu nahoru – postupuji tryskovou rychlosti........Huraaaa podarilo se mi dostat o par metru vys a pak uz jsem se spustila po te trase kterou jsem si puvodne planovala pri ceste na vleku. Vic nez srab ( jako ze jsem utekla z boje), jsem se citila jako hrdina – ze jsem prezila ;o))

Po ceste domu jsme se stavily na kolacky a nezbytny velky nakup jidla v supermarketu na nasledujici dny.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home

  • TASMANIA
  • JIHOVYCHODNI ASIE
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
  • ODKAZ NA FOTKY
  • A JESTE TROSKU VIC FOTEK