úterý, srpna 22, 2006

4. den – Coronet Peak

Dneska jsme vyrazili na CORONET PEAK. Pred cestou jsme se domluvili ze po lyzovacce pujdeme vyzkouset Shotover Jet. A vzhledem k tomu ze JET jezdi v miste ktere je na pul ceste z Queenstownu na Coronet p. To byl naprosto idealni plan jak vkloubit dalsi aktivitu do naseho lyzarskeho programu. Po ceste jsme se zastavili zarezervovat mista a zjistit kdy vyjizdi posledni Jet. Bylo to nekdy kolem pul pate.

CORONET PEAK je tak 20 minut (18km) z centra Queenstownu. Nejvyssi bod ma 1 650 metru a nejvyssi bod kam se dostanete lanovkou je v 1 640 metrech odkud se muzete potesit uzasnymi vyhledy na Queenstown a jezero Wakatipu. (rozloha 280 ha). Jetu 42 sjezdovek a nejdelsi meri 1.8 km. Tento resort ma nejstabilnejsi pocasi ze vsech resortu na celem Novem Zealandu a je nejstarsi s nejvice rozvynuty ‘sjezdovkovy system’ na jiznim ostrove. Je to takova opici draha. Muzete jet dolu 100x a pokazde si muzete najit novou a novou cestu.

I tady jsme si zajezdili vyborne, Ja s Premkem a Petrem jsme na vleku potkali jednoho prijemneho pana, ktery uz pred mnoha lety delal heliskiing. S manzelkou kazdou zimu na 2 mesice jezdi na hory...... Tak takhle si ten duchod taky predstavuju. Pan byl ve vyborny forme a tak jsme si s nim 2x sjeli jeho oblibeny trasy.

Premek si tu dnes zpusobil zraneni. Je s podivem, ze i sikovni lide muzou nesikovne spadnout na ruku a pak uz to je.....Statecne vsak jezdil dal az do konce. Je to hrdina!!!


Pred jizdou na JET jsme vyfasovali plastenky a vesty a to s tou plastenkou, to vubec nebylo od veci….. O Shotover Jet se rika ze je to nejuzasnejsi projizdka na clunu. Uzasnej zpusob jak upustit uzdu adrenalinu a pry ze na to nikdy nezapomenete. Projizdite skalnimi stenami a pan ridic s vami krouha 360 stupnove zatacky v plne rychlosti. Ne jednou si promitate pred ocima vlastni projekci jak jste s clunkem a spolecne s ostatnimi nalepeni na skalu jak znamka na dopis a nikdo vas nemuze sloupnout.
Projizdka trvala pul hodiny. A byla to uzasna jizda. Rikali jak rychle to jede, ale ja to zapomela. Tak jestli to kluci ctete, tak do kometare k clanku muzete pridat sve postrehy. ;o).

0 Comments:

Okomentovat

<< Home

  • TASMANIA
  • JIHOVYCHODNI ASIE
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
  • ODKAZ NA FOTKY
  • A JESTE TROSKU VIC FOTEK