sobota, srpna 19, 2006

1.den - Z Christchurch do Queenstown

Rano Jakub, Petr a Peta vyzvedli nase pekelne stroje a vyrazili jsme smer Queenstown

POSADKY:
1.vuz: Erika, Marketa, Peta a Premek
2.vuz: Mira s Petrem
3.vuz(piskot): Alice s Jakubem

Prvni zastavka v McDonaldu, kde jsme si dali snidani a pozdeji jeste nakoupili jidlo na cestu v samosce... Jen co jsme vyjeli z Christchurch na obzoru jsme spatrili zasnezene vrcholky hor.....Prvni fotici zastavka u ledovcoveho Jezera Tekapo a kostela jmenem "Church of the Good Shepherd" (kostel dobreho pastyre) u brehu s nadherny vyhledem na pohori zvane "Jizny Alpy" ....nadhera jako v pohadce a to je teprve zacatek....


Po ceste nsledovalo nekolik dalsich zastavek na foceni, jedna s z nich byla u Mount Cook - nejvyssi hora na Novem Zealandu (3753 m) Maorove - coz jsou tamni puvodni obyvatele nazyvaji tuto horu AORAKI, coz v prekladu znamena (Cloud Piercer - volny preklad - pronikajici skrz mraky). Bohuzel kdyz jsme prijeli na parkoviste odkud je videt Mount Cook, mraky zakryli jeho horni cast, takze jsme si mohli jen predstavovat, coze je za nimi. Navic jeste prselo a byla dost zima, tak jsme se tu ani moc nezdrzeli a pokracovali dal.

Dale jsme projizdeli jsme tzv. Mackenzie Country coz je pojmenovano po znamem skotskem zlodeji ovci se jmenem Jock MacKenzie.....Mimo jine po ceste vsude kolem se pasou ovecky.....vsude.....desitky, stovky, tisice, statisice.... ovecek.

Dojeli jsme do Queenstown a po kratke porade a chvili hledani jsme nasli nas "hotylek" se jmenem ASPEN. Na recepci jsme hned potkali Cesku - Zuzku tak jsme od ni vyzvedeli co nejvice potrebnych informaci a po ubytovani jsme vyrazili do mesta na vecu. Po navsteve Casina kde bylo nejvyhodnejsi si vymenit australske dolary za novozealandske jsme nakonec skoncili v Mexicke restauraci.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home

  • TASMANIA
  • JIHOVYCHODNI ASIE
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
  • ODKAZ NA FOTKY
  • A JESTE TROSKU VIC FOTEK